Co je obsahový marketing a proč se bez něj dnes už neobejdete?

Obsahový content marketing

Obsahový marketing (anglicky content marketing) je forma marketingu zaměřená na vytváření kvalitního a hodnotného obsahu, který přímo osloví konkrétní zákazníky a nenásilnou přirozenou formou jim nabídne to, co hledají.

V současné době, kdy tradiční mediální reklamní kampaně založené na vizuálních prvcích jako jsou bannery či grafická webová pozadí ztrácejí svou sílu, je obsahový online marketing jedinečným řešením, jak uspět na trhu a najít pro svůj produkt nové zákazníky.

Tři důvody, proč se vám obsahový online marketing vyplatí:

  • oslovíte více potenciálních zákazníků se zájmem o konkrétní produkt / službu
  • zvýšíte obecné povědomí o vaší značce a její důvěryhodnost
  • tradiční reklamní kampaně založené na nákupu reklamních ploch (bannery, webová pozadí, reklama ve videích atd.) jsou velmi nákladné a mají nízkou účinnost

To všechno zní moc pěkně, ale pravděpodobně se ptáte, jak to vypadá a funguje v praxi?

Není na tom nic složitého - jen se to musí dělat dobře. Základem úspěchu je tvorba kvalitního obsahu, který bude dobře odladěný z hlediska SEO (Serch Engine Optimization neboli optimalizace pro vyhledávače). Ve chvíli, kdy potenciální zákazník na internetu hledá požadovaný produkt nebo službu prostřednictvím vyhledávače jako je Google nebo Seznam, tak se mu mezi prvními výsledky objeví naše stránka s perfektně zpracovaným obsahem a vysokou šancí konverze.

Kvalitní obsahový online marketing stojí na dvou základech:

  • originální a bohatý obsah obsahující informace, které lidi zajímají
  • SEO - optimalizace obsahu pro vyhledávače na výrazy, které lidi hledají

GTO - Game Theory Optimal